Autor |
Zpráva |
Lusta
zobák
|
|
Kovové zvuky(cvakání) od pravého zadního kola |
|
Zdravím,tohle je můj první příspěvek a bohužel se musim hned ptát na problém. Mám Zetko r.v.05 a při rozjezdu,nebo když se motor dostane do tahu (stačí jen trošku),tak od pravého zadního kola jde takový kovový zvuk. Je to takové cvaknutí a pak zase nic. Je možné,že by to byla poloosa?Pakny to nejsou,destičky taky ne,třen taky ne. Ten zvuk je opravdu,jako když o sebe zavadí dvě kovové součástky.
Díky moc kluci a popřípadě,co stojí zadní poloosa? zatim ahoj
|
|
út Čer 24, 2008 6:29 pm |
|
|
Tuna
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
Mám ten samý problém. Udělá to jen, když jde na kola větší výkon = svižnější rozjezd. Mně to ale udělá i když naopak zase rychle uberu, tak to cvakne zase "zpátky".
Už mi vyměnili vzadu obě ložiska na kolech a dělá to pořád. Mám najeto 42tkm. V Průhonicích se na to vysrali, ikdyž jsem je na problém upozorňoval. Auto tam bylo na garančce a nepřišli na to, že jsou v hajzlu ložiska. No nevím no.... Asi měl technik špatnej den
Už jsi problém vyřešil? Až budu vědět, čím to bylo, tak ti dám vědět, protože tyhle závady se dost blbě hledají
_________________ _________________
Všichni lidé jednou zemřou, ale jen někteří skutečně žijí... |
|
čt Črc 24, 2008 9:10 am |
|
|
Lusta
zobák
|
|
|
|
ahoj, no pořád se nepřišlo na to,čim by to mohlo být. ty máš americkou verzi nebo evropskou? Já už jsem z toho docela zoufalej, ted je to v servisu a nechávaj se vyměnit malý pakny na ruční brzdu a napínák atd, bo to bylo nějaký špatný, ale mám problém, vůbec to nemůžu sehnat.
Kdyby jsi přišel na to,co s tim je,tak bych ti byl moooc vděčnej, je to dost deprimující.
Myslíš,že je to něco vážnýho, co by mohlo ublížit něčemu dalšímu?
Máš na sebe kontakt?
|
|
st Črc 30, 2008 12:28 pm |
|
|
Lusta
zobák
|
|
|
|
jo,máš evropskou,nevšimul jsem si najetých km, sorry
|
|
st Črc 30, 2008 12:29 pm |
|
|
Jarda Mareček
zobák
|
|
|
Ahoj,
Já si koupil zetko (rok výroby: listopad 2004, najeto 32.000 km) a dělá mi to taky při pomalejší jízdě a na nerovnostech (ozývaj se zvuky od pravého zadního kola). Otec je automechanik a říkal, že to vypadá na pravej zadní tlumič, tak ho nechám oba zadní tlumiče vyměnit a dám pak vědět, jestli to pomohlo. Mám otázku, zda má smysl kupovat origoš tlumiče nebo tam dát druhovýrobu? Jinak ještě druhá otázka: Při razantnější jízdě do zatáčky zetku trochu odskakuje zadek, je to špatnejma tlumičema nebo tím, že zetko má lehkej zadek?
Díky
Jarda M.
|
|
ne Srp 03, 2008 2:08 pm |
|
|
Kojak
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
|
|
|
Ahoj,
Já si koupil zetko (rok výroby: listopad 2004, najeto 32.000 km) a dělá mi to taky při pomalejší jízdě a na nerovnostech (ozývaj se zvuky od pravého zadního kola). Otec je automechanik a říkal, že to vypadá na pravej zadní tlumič, tak ho nechám oba zadní tlumiče vyměnit a dám pak vědět, jestli to pomohlo. Mám otázku, zda má smysl kupovat origoš tlumiče nebo tam dát druhovýrobu? Jinak ještě druhá otázka: Při razantnější jízdě do zatáčky zetku trochu odskakuje zadek, je to špatnejma tlumičema nebo tím, že zetko má lehkej zadek?
Díky
Jarda M. |
Z neodskakuje, jestli nemáš přehuštené gumy. 32 t km na evropské verzi je málo na to, aby byly zničené. Jinak na podvozku a gumách moc nešetři,už je hodně rozbitých Z
_________________ Máme rádi modré ptáky. Jsme "Jedničky".... |
|
ne Srp 03, 2008 3:12 pm |
|
|
Jarda Mareček
zobák
|
Cvakání na pravém kole |
|
Tlak mám dobrej = 2,4 na všech kolech
Taky to může bejt pneumatikama, nebudou žádná sláva.
Kde můžu koupit dobrý pneumatiky na zadek za rozumný peníze? Ne pneumatiky na okruhy, ale normálně na české silnice )
Když vypnu ESP, zlepší se akcelerace?
Díky
Jarda M.
|
|
ne Srp 03, 2008 4:56 pm |
|
|
Tuna
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
No, už jsme to s Lusťou projížděli a vypadá to u mě opět na ložisko, které bylo měněno. Vydrželo přesně dva dny. Asi vadnej kus...
K těm pneu:
Koupil jsem RE050A a zatím je musím jen chválit. Krásně tiché a drží výborně. Uvidíme, jak dlouho vydržej.
K akceleraci:
Ano, s vypnutým ESP, resp. kontrolou trakce, budeš mít lepší zrychlení. Pokud teda nebudeš hrabat na místě
|
ne Srp 03, 2008 8:17 pm |
|
|
Jarda Mareček
zobák
|
|
|
Furt mi v tom cvaká, tlumiče to nejsou, stabilizátory taky ne, ložisko to taky nebude, už nevím, co by to mohlo být
|
|
út Srp 05, 2008 11:01 pm |
|
|
Tuna
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
Proč si myslíš, že to není ložisko?
|
st Srp 06, 2008 6:16 am |
|
|
Jarda Mareček
zobák
|
|
|
Otec to říkal, je dost dobrej automechanik, lidi si k němu vozej auta, poslouchal to.
|
|
čt Srp 07, 2008 11:28 pm |
|
|
centros
Člen N.O.C. - 350Z
|
Taky cvakám |
|
Když vás tak poslouchám, taky si začínám všímat svého cvakání. Je to takové jemné kovové cvaknutí hned při prvním rozjezdu po delší době stání. Začalo mi to až nedávno a přisuzoval jsem to nově instalovaným dílům, tedy buď tlumičům nebo ramenům řízení nebo brzdám. Nevěřím že je to ložisko, to by spíš mělo nějak hučet při jízdě a trochu více v zatáčce, když se kolo s vadným ložiskem více zatíží. Mám evropskou verzi rok 2006, najeto asi 54.000 km.
_________________ 2006 350Z, Nismo 9.5xR18, Toyo R-888 255/35R18, brzdy AP Racing, nerez hadice, kapalina RBF600, tlumiče HKS Hipermax III, podvozek Kinetix, Hotchkis, rám šasi GT Spec, MREV2 Plenum, Motordyne 5/16" Spacer, K&N, spojka a setrvák JWT, svíčky Denso Iridium |
|
pá Srp 08, 2008 7:52 am |
|
|
Mario
vojín
Založen: 5.11.2007 Příspěvky: 30 Bydliště: Uherské Hradiště |
|
Re: Taky cvakám |
|
tak to je super ))))))))))))))))))))))) sem se docela zasmal
.....abyste v tom nebyli sami, tak me taky cvaka neco od zadniho praveho kola az an to prijdete, dejte vedet
_________________ 350Z, vortech, hks, ... |
|
pá Srp 08, 2008 7:48 pm |
|
|
Kojak
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
|
To cvakání při rozjezdu vpřed i dozadu ukazuje na vyžvejkané kameny v kříži a hardy spojka. Někde sew tom bude motat kolem difer. To cvakání oři záběru jsem mělna jiném autě q byly to kameny.
_________________ Máme rádi modré ptáky. Jsme "Jedničky".... |
|
ne Srp 10, 2008 12:58 pm |
|
|
Lusta
zobák
|
|
|
|
Pánové, tak kde je teda zakopanej pes? To vám to nikomu dřív nevadilo? a zjišťujete to až teď? já už jsme z toho na nervy
|
|
čt Srp 14, 2008 9:49 am |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|