Autor |
Zpráva |
Waxy
zobák
Založen: 20.10.2007 Příspěvky: 11 Bydliště: Hodonín - Brno |
|
|
st Čer 04, 2008 2:10 pm |
|
|
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
PNEU TEST |
|
Přátelé, učinil jsem test cca 1 roční, který stál cca 50tis.Kč - ve zkratce, jediné pneu na 350Z vhodné je Bridgestone, ať již RE40 nebo RE50. (upozorňuji, že Nankang jsem netestoval !). Se všemi ostatními značkami se objevovaly problémy popsané výše = plavání při brzdění, v zatáčkách, kopající ABS atd. opravdu je to konstrukcí pneu Brigestone a požadavkům 350Z. Nepomůže ani RF (zesílená) bočnice u ostatních výrobců (Michelin, Conti, Matador, Firestone). Doporučuji tedy ušetřit si peníze (ty jsem za vás invstoval do testování sad já) a kupujte s klidem Bridgestone...má rada.
|
|
čt Srp 14, 2008 5:22 pm |
|
|
centros
Člen N.O.C. - 350Z
|
Dunlop nebo Toyo |
|
Minulý rok jsem měl Bridgestone RE-050A a byly super, je to velmi dobrá silniční guma dostupná u nás. Sadu jsem koupil za 21.600 Kč. Na zimu mám Pirelli W-240 Sotto Zero, sadu za 24.700 Kč.
Nejlepší zkušenost na silnici mám s Dunlop Direzza Sport Z1 StarSpec. Jsou ještě mnohem lepší než Bridgestone RE-050A. Lépe sedí, více lepí, neplavou. I při rozjezdu si s nimi můžu dovolit mnohem víc, než se utrhnou. Průjezdy zatáčkami jsou mnohem rychlejší. Koupil jsem je v USA na www.tirerack.com. Cena je super, ale bohužel cena dopravy je dost vysoká. Celkem i s dopravou, clem a DPH jsem koupil sadu 4 gum za 30.500 Kč.
Bezvadné na okruh jsou Toyo Proxes R-888. Drží, lepí, neplavou (tuhé bočnice) a hlavně nezačnou klouzat po zahřátí, ba naopak začnou lepit. Přetížení při brzdění mám 1,2G. Sadu jsem koupil za 32.250 Kč.
_________________ 2006 350Z, Nismo 9.5xR18, Toyo R-888 255/35R18, brzdy AP Racing, nerez hadice, kapalina RBF600, tlumiče HKS Hipermax III, podvozek Kinetix, Hotchkis, rám šasi GT Spec, MREV2 Plenum, Motordyne 5/16" Spacer, K&N, spojka a setrvák JWT, svíčky Denso Iridium |
|
pá Srp 15, 2008 8:10 am |
|
|
Tuna
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
Přidám svou trošku. Mám zkušenost s RE040 a RE050A a rozhodně doporučuji RE050A. Jsou daleko tišší a lépe sedí. RE050A se mi osvědčily i v jiných rozměrech na jiných autech. Zatím ale nevím, kolik vydrží km...
_________________ _________________
Všichni lidé jednou zemřou, ale jen někteří skutečně žijí... |
|
pá Srp 15, 2008 8:21 am |
|
|
Zdenda
vojín
|
|
|
Ja jezdim na Hankookach S1evo. Pripada mi, ze sedeji slusne pri beznem jezdeni. Zkousel jsem i na mokru na letisti, co unesou a byl jsem celkem prekvapenej, ze je potreba az rychlost cca o 10% nizsi nez na suchu nez se utrhnou (a pak to samozrejme klouzne vyrazne dal..).
Pri driftovani ubejvaji brutalne kraje. Vcera na okruhu mi po 25 minutach ubyli nepatrne a to jsem kazdou zatacku bral co mi odvaha stacila .
Na okruhu nemam zkusenost s jinejma gumama, takze tezko srovnavat - kazdopadne v kazdy zatacce kviceli a auto pekne ujizdelo, takze predpokladam, ze bude existovat spousta lepsich gum
Na normalni jezdeni, ale v podstate nemam vytku.
|
|
čt Srp 21, 2008 9:04 am |
|
|
centros
Člen N.O.C. - 350Z
|
|
|
I po dlouhodobém jezdění jak na okruhu tak na okreskách musím stále chválit svoje Dunlop Direzza Sport Z1. Jsou to absolutně nejlepší gumy na léto! Jsou tiché, drží jako přibité a fungují dobře i na mokru. Na okruhu drží skoro jako semi slicky a nekloužou po zahřátí. Pokud někdo chcete jednu gumu na silnici i na okruh, je to právě tahle. Dělá se i ve standardních rozměrech na Z. Dnes jsem na ni zajel v Mostě čas 2:01.000
_________________ 2006 350Z, Nismo 9.5xR18, Toyo R-888 255/35R18, brzdy AP Racing, nerez hadice, kapalina RBF600, tlumiče HKS Hipermax III, podvozek Kinetix, Hotchkis, rám šasi GT Spec, MREV2 Plenum, Motordyne 5/16" Spacer, K&N, spojka a setrvák JWT, svíčky Denso Iridium |
|
st Říj 08, 2008 6:40 pm |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|
|