Obsah fóra Z-Club
RegistraceHledatFAQSeznam uživatelůUživatelské skupinyPřihlášení
Air intake system !!!
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Zaslat odpověď    Obsah fóra Z-Club » Diskuze - FC Zobrazit předchozí téma
Zobrazit následující téma
Air intake system !!!
Autor Zpráva
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Zdendy: A co vravis na ten K&N TYPHOON intake? Ked sa pozries na tento link, vidis, ze ten filter je umiestneny v takom boxe, aby ten filter nenasaval teply vzduch od motora.

http://www.intensepower.com/kntyinkit35.html

Pozeral som na youtube rozne videa a zvuk motorov s roznymi filtrami a ten K&N TYPHOON robi namakany hutny zvuk motora. Neviem ako je na tom napr. ten tebou spominany Stillen. Podla mna tento K&N TYPHOON by mohla byt dost dobra volba.
čt Dub 17, 2008 1:35 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
s tím KaN určitě chybu neuděláš-je to skvělej filtr a je cold air intake..do toho bych šel..!
čt Dub 17, 2008 11:00 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kojak
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 7.1.2007
Příspěvky: 642

Příspěvek Re: Air intake system !!! Citovat
Waxy napsal:
Ahoj Mario, asi se domluvíme Smile Pokud máš možnost dovést ze Států K&N 69-7070 verzi za těch cca 250 USD, tak bych do toho hned šel...
http://www.intensepower.com/kntyinkit35.html
Podrobnosti můžeme doladit na ICQ 274-461-093...
No nic, jdu projet mazlika Wink
To bude hodně dobrý, škoda, že v kitu není i lepší výko sání, hlavně vyšší, než seriové. Má to bezvadný zvuk motoru a jistejch 20ps. S Laděnými výfuky lze dosáhnout nárůst až 35ps a nejsou to kecy- Hodně to narostě i na krouťáku. Jinak z turbo kitu neměj strach, mě to narostlo pouze o 1 litr. S Dragem jsme tomu dávali kouř v Alpách, tankovali jsme stejně a vždy jsem byl jen o litr a to připisuje navýšení váhy vozidla o Body kit VS a mějch l5okg Very Happy

_________________
Máme rádi modré ptáky. Jsme "Jedničky"....
pá Dub 18, 2008 5:51 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Kojak: Wow, chces povedat, ze ten K&N Typhoon prida u seriovky 350Z az do 20 koni? Tak to aby som si to rychlo bezal kupit. Ani sa mi nechce verit, ze to az o tolkoto dvihne vykon, tak to musi byt na Zetku celkom slusne citit.
Inac prekvapuje ma, ze ten twin-turbo kit dvihne spotrebu len o cca 1 liter oproti standardu bez turba, vsak ten 1 liter je fakt nic, zanedbatelne. Ale udivuje ma, ze taky velky vykon to stiha pohanat len na zadnu napravu, to by chcelo 4WD. Za mokra to musi byt uplny des.
ne Dub 20, 2008 3:48 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Kojak
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 7.1.2007
Příspěvky: 642

Příspěvek Citovat
[quote="IvoNinja"]Kojak: Wow, chces povedat, ze ten K&N Typhoon prida u seriovky 350Z az do 20 koni? Tak to aby som si to rychlo bezal kupit. Ani sa mi nechce verit, ze to az o tolkoto dvihne vykon, tak to musi byt na Zetku celkom slusne citit.
Inac prekvapuje ma, ze ten twin-turbo kit dvihne spotrebu len o cca 1 liter oproti standardu bez turba, vsak ten 1 liter je fakt nic, zanedbatelne. Ale udivuje ma, ze taky velky vykon to stiha pohanat len na zadnu napravu, to by chcelo 4WD. Za mokra to musi byt uplny des.[/ quote] Myslím, že fa CTD uvádí navýšení u Z až 35ps, zaleží na víku sánía přívodu stud. venkovního vzduchu k fitru. Motor má nádherný hluboký zvuk od spoda až pohvízdavé nasávání vzduchu. Tyto úpravy jsou hodně podceňovány a když k tomu dáš skutečně laděné výfuky, je navýšení výkonu stoprocentní. Další podstatné a snad nejdůležitější pro zvýšení výkonu jsou svody. Na každé straně musí být svod od každého válce stejně dlouhé,proto vznikají různé kroucené výtvory a všechny tři jsou spojeny do jednoho koncového svodu. Dojde k perfeknímu vyprázdění spal.komory. Takže, když to dobře saje,musí se to dobře a hlavně rychle vypláchnout. Tutu úpravu jsem dělal na osmi válci Jag XK 8, z původních 290ps jsem získal 345 2x měřených koní a významně stoupl krouták. Je pravda, že jsem vyřadili kaďáky. Ale Z jsou kaďáky ucházejíci. Svodů je na netu velká nabídka a není to drahé, Jou toho jaga byl podobný obsah cca 3.950 ccm. tyto úpravy jsou nenásilné, všechny ostatní agregáty včetně motoru vydrží do 400ps, možná spojka půjde do hajzlu o něco dříve. Jedno bez druhého je asi an prd. Určitě alespoň kompletní airkit,tedy víko, KN filtr ochránený od tepla motoru a přívod vzduchu k filtru. Se se týče té spotřeby u turbokitu. Je to dané velkým nárůstem krouťáku, čili co jel Drag na dvojku, trojku, já jel i svyšší váhou vždy na trojku,čtyřku..., mám namysli kopce v Alpách. Vůbec jsem nemusel klvalty vytáčet Very Happy

_________________
Máme rádi modré ptáky. Jsme "Jedničky"....
ne Dub 20, 2008 11:23 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
souhlasím s Kojakem ohledně nutnosti ten přívod vzduchu taky vyprázdnit výfukem (standartní to nepobere). Až potom vzroste výkon o zmíněných 35-40PS (pouze s kitem sání nevidím +20PS jako reálných). Jestli chceš, přivezl jsem z USA kompletní výfukový systém INJEN SES (cat-back) tzn. bez svodů, nerez, -15kg na váze oproti sérii a má brutální zvuk (mám ho teď na autě-zvuk jako Lamborghini!)...není to drahý!
po Dub 21, 2008 10:50 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zdenda
vojín


Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 38
Bydliště: Vysočina

Příspěvek Citovat
KN kit (69-7070) mam primo na aute a zvuk to ma rozhodne pekny Smile. Co se tyce narustu vykonu, tak jsem zatim nemel moznost to porovnat s jinym Zetkem, ale myslim si, ze je nepatrny. Zminovanych cca 10 koni je radove neco pres 3% vykonu a to bohuzel nepoznam, tak dobrej fakt nejsem Smile. Kdyz budes mit cestu pres Vysocinu, tak se klidne zastav a muzes si to omrknout a poslechnout primo na aute.
po Dub 21, 2008 3:23 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Takze vravite, ze je vhodne skombinovat ten K&N Typhoon s vyfukom? Pozeral som na youtube dajake videa a zvuk tohto TOP SPEED PRO N1 sa mi velmi paci, co na to vravite, mate s tym nejake skusenosti, pripadne odporucania?

http://youtube.com/watch?v=X49F5XHNg3k&feature=related No zvuk super, v autě bych se toho nebál, ujedeš tomu a konečně je pořádně slyšet těch šest hrnců Laughing
po Dub 21, 2008 4:08 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
tak upřímně - z toho TOP Speed se zblázníš..poslouchal jsem to a to je tak na špunty do uší ! Porovnával jsem to s tím INJENem (kterej prodávám) a už ten je dost brutální (až moc, ale na youtube to tak vůbec nevypadá)..tekže nechci ani slyšet live ten TOP Speed ! Ale je to na tobě...upřímně doporučuji jen renomované značky (INJEN, BORLA, HKS, TANABE, NISMO - ovšem ten je opravdu velmi soft)
po Dub 21, 2008 5:04 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Zdeny: Neviem ako je to v skutocnosti, ale v tom videu ten zvuk znie strasne bohovsky hutne. Ten Injen vo videach znie takmer rovnako ako ten seriovy vyfuk co je na Zetku. Priznavam, ze by som kupit radsej vyfuk od renomovanej znacky, ale mne sa ten TOP SPEED zvuk taaak paaaci. Razz Very Happy Len je dost mozne, ze by mi ten hluk neskor zacal vadit, niekde v diskusii pod tym youtube videom aj niekto pisal, ze ten vyfuk predava, lebo je na neho vraj prilis hlucny. Ten INJEN preco predavas? A za aku cenu?
po Dub 21, 2008 6:38 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
je to na tobě...pouze jsem ti řekl názor..můj INJEN si můžeš kdykoli poslechnout naživo (přes týden v Pze, o víkendu v Brně).upřímně, už ten můj mi přijde možná až moc a je to úplně něco jinýho než na youtube! Prodávám ho proto, že se stěhuju do UK (a beru si Z s sebou) a tam je omezení na max. decibely a ten tento INJEN nesplňuje (možná taky důkaz, že to moc seriový zvuk neníSmile): Ale klidně běž do toho Top Spedu (aspoň budeme mít více zkušeností) - co za něj chtějí? (vč. dopravy, DPH, cla)?
út Dub 22, 2008 9:05 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Zdeny: Tu ho predavaju za 659 USD, to je samozrejme bez dopravy, cla a dph.

http://topspeedauto.com/ProductCart/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=264

Su tam aj videa k tomu, ten zvuk je podla mna paradny. Mam rad, ked to takto reve. Laughing

Cena je to docela v pohode, len skoda, ze tam nepisu o kolko narastie vykon pri namontovani tohto Top Speed Pro N1 vyfuku, to by ma dost zaujimalo.
út Dub 22, 2008 6:36 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
cena je dobrá, ovšem všimni si, že ti nabízí 2/3 toho co ostatní "profi" výrobci, chybí tam Y-pipe (+ocelové vlnovce), které svádí potrubí od svodů k tlumičům (ze 2 trubek do 1) - takže budeš mít 1/3 výfuku původního, 2/3 TOP Speed. A to bude mít zákonitě vliv i na malý nárůst výkonu (je-li vůbec nějaký) - proto ho neuvádí. U renomovaných zanček se dostaneš někde na +20-30PS. Ale říkám, testni ho...
st Dub 23, 2008 9:24 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IvoNinja
svobodník


Založen: 17.8.2007
Příspěvky: 79
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Příspěvek Citovat
Zdeny: Fuuha, tak toto co si napisal je velka pravda a fakt som si to neuvedomil. Taky vyfuk mi je teda na prd, ktory sice prida lepsi zvuk, ale ziaden narast vykonu. Tak potom prichadza do uvahy asi fakt len ten Injen alebo Invidia. Hmm, skusim este napisat nejakym ludom z USA, ktori si kupili tento TOP SPEED vyfuk, ci neskusali merat narast vykonu.
čt Dub 24, 2008 12:03 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zdeny
Člen N.O.C. - 350Z


Založen: 20.8.2007
Příspěvky: 35

Příspěvek Citovat
přesně tak...zvuk si můžeš nechat vyladit za 5000Kč, když ti jakákoli dílna upraví poslední koncový tlumič...ale výkon přidá významně jen: Tanabe, Injen, Stillen, HKS, Borla...méně pak Nismo a Magnaflow
čt Dub 24, 2008 10:36 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:    
Zaslat odpověď    Obsah fóra Z-Club » Diskuze - FC Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na: 
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Vjacheslav Trushkin / Easy Tutorials (Photoshop Tutorials).
phpBB česky - phpBB.cz